Valstopblokken

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 49 resultaten wordt getoond

Valstopblokken

 

Wat is een valstopblok?

Een valstopblok is een valbeveiliging systeem dat toegepast kan worden bij werken op hoogte. Een dergelijk systeem rolt zichzelf automatisch op en slaat op slot bij een val van grote hoogte. Het aantal kN kracht dat vrij komt tijdens een val wordt beperkt tot minder dan 6 kN. Hierdoor wordt ook de mogelijke valafstand direct geminimaliseerd en blijft de impact op het lichaam beperkt. De valblokken zijn in verschillende lengtes en materialen verkrijgbaar zodat er voor iedere werksituatie een geschikte is.

 

Soorten valstopblokken

RSN heeft verschillende soorten valstopblokken. Zo zijn er standaard valblokken met een twee meter band tot 12 meter. Hierbij zit er alleen verschil in het soort aansluitinghaak. Er is ook een dubbel valstopblok met een band van 2 meter.  Verder hebben wij veel soorten varianten met staalkabels. De lengte hiervan loopt uiteen van 6 tot en met 30 meter lang.

Toepassing valstopblokken

Bij RSN Safety beschikken we over een ruim assortiment valstopblokken. Wij hebben voor elke toepassing het juiste stopblok.​

Een valstopblok voor zonnepanelen is speciaal ontworpen voor bij een valbeveiliging set voor het plaatsen van zonnepanelen. Deze valstopblokken beschikken over een polyester band dat schade tijdens het plaatsen van zonnepanelen moet voorkomen. Anders dan bij een valstopblok met een stalen lijn. Ook bieden we een aantal valstopblokken aan voor werkzaamheden in hoogwerkers. Valstopblokken voor hoogwerkers bieden veel flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Afhankelijk van de lengte van de polyester band of stalen kabel. Een Valstopblok met band is licht van gewicht en heeft een polyester band met een lengte van 12 meter.

Een valstopsysteem voor redding evacuaties en reddingsoperaties beschikken over een reddingslier van 10 tot 30 meter. Alle uitvoeringen beschikken over een automatisch stop systeem. Bij een val slaat een valstopblok op slot en breekt een val. 

Het is belangrijk om goed na te gaan wat voor u van toepassing is. Een katrol met riem en steigerhaak is geschikt voor werkzaamheden op en het op – en afbouwen van bouwsteigers. In de meeste gevallen voldoet een een standaard valstopblok met staalkabel uitstekend. Zoals eerder aangegeven is een dergelijk systeem minder geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Heeft u de behoefte aan meer mogelijkheden en wilt u zich veilig kunnen voortbewegen wanneer u bijvoorbeeld rondom daken werkzaamheden verricht, dan werkt een systeem met 2 haken het best. Bent u bijvoorbeeld onderdeel van een reddingsbrigade en heeft u te dealen met veel risico’s, dan is een variant met reddingslier zeer geschikt. 

 

Veiligheidseisen en NEN EN normen

Deze systemen zijn schokbestendig en kunnen een gewicht van 100 tot 140 kg tillen. In combinatie met een valbeveiliging set moet voldoen aan strenge eisen en de gestelde EN360:2002 en EN1496 klasse B normen. Deze veiligheidseisen en normen zijn binnen de Europes unie vastgesteld en valt wat betrekt valstopblokken niet van af te wijken.

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Valstopblokken. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Online
RSN Safety X

Support bij RSN Safety

Hi! Leuk dat je er bent. Kunnen we je ergens mee helpen of van dienst zijn? We horen het graag en kunnen snel op je reageren via Whatsapp. Kijk gerust even rond, we zijn waar nodig graag bereikbaar 😃.