Horizontaal

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Toont alle 3 resultaten

Valbeveiliging horizontaal

Valbeveiliging sets voor horizontaal gebruik zijn zeer geschikt voor op daken of voor op steigers. Kiest u voor een set voor horizontaal gebruik, dan is goed om te denken aan de lengte van de leeflijn. De lengte van de leeflijn mag officieel niet langer zijn dan 2 meter vanaf de dakrand. Volgens de Arbo dienst is er dan geen sprake meer van gebiedsbegrenzing, anders dan bij valbeveiliging. 

Voor alle sets geldt dat de impact van een val wordt beperkt tot een kracht van 6 kN. Deze valbeveiliging sets zijn geschikt om te gebruiken door twee personen tegelijkertijd. 

 

Werkzaamheden op daken verrichten

Als men werkzaamheden verricht op daken, dan is valbeveiliging ten alle tijden verplicht. Bij werkzaamheden op daken heeft men onder andere belang bij een zo lang mogelijke leeflijn. Valbeveiliging sets uit deze categorie bevatten een leeflijn van 20 meter lang. Dit geeft veel bewegingsvrijheid en zo bent u flexibel tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Helaas komt het nog altijd voor dat men valgevaar uit het oog verliest, met alle gevolgen van dien. Als u werkzaaheden verricht op daken, neem dan altijd goede voorzorgsmaatregelen en ga voor degelijke valbeveiliging . Bij het aanschaffen van een valbeveilging set is het goed om te letten op wat past bij uw werksituatie. Heeft u advies nodig? Neem dan hier contact op.

 

Inhoud van sets valbeveiliging horizontaal

Elke valbeveiliging set is geschikt voor andere type werkzaamheden en duur van de werkzaamheden. Afhankelijk van uw situatie is er altijd een passende oplossing. De basic variant bestaat uit een basic valharnas , een leeflijn van 20 meter voor tijdelijk gebruik, een stalen ratel om het systeem op spanning te brengen, een leeflijn band met een lengte van 1,8 meter en een stevige opbergtas.                   .

Ook bieden we een pro uitvoering en deze biedt meer comfort en is dus beter geschikt voor langere uren. De luxe set is geschikt voor intensief gebruik en biedt het meeste comfort. Des te langer men op hoogte werkt, des te meer het comfort een belangrijke rol gaat spelen. Dat is wat wij van onze klanten ondervinden.

 

Wet – en regelgeving valbeveiliging voor werkzaamheden op daken

Zoals eerder genoemd, is valbeveiliging verplicht wanneer men werkzaamheden op of rondom daken verricht. Wat betreft regelgeving moet valbeveiliging voor werkzaamheden op daken, voldoen aan de gestelde NEN-EN normen en moet het jaarlijks gekeurd worden. Wilt u uw valbeveiliging laten keuren? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over het laten uitvoeren van inspecties en keuringen.

Op een dak werkzaam zijn betekent vaak werken op grote hoogte en dan moet veiligheid een van de eerste prioriteiten zijn. Voorkom een ernstig arbeidsongeval! Ga voor kwalitatief valbeveiliging horizontaal. 

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Horizontaal. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven