Hoogwerker

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Toont alle 11 resultaten

Valbeveiliging hoogwerkers

Valbeveiliging en veiligheid

Voorkom ernstige ongevallen en draag altijd valbescherming op grote hoogte. Kies in dit geval voor goede valbeveiliging sets van Kratos. Valbeveiliging sets voor in hoogwerkers bestaan uit een aantal onderdelen. De valharnas is het meest essentiële onderdeel van de gehele set. RSN Safety biedt kwalitatief goede valbeveiliging sets aan van Kratos. Wat betreft prijs / kwaliteit verhouding is Kratos een uitstekende keuze.

Een Kratos basic valbeveiliging set voor hoogwerkers bestaat uit een basic veiligheidsharnas met een ankerpunt, een elastische lijn van 2 meter en een opbergtas van Kratos met een inhoud van 24 liter. Deze valbeveiliging sets voor hoogwerkers voldoen aan de EN 354:2010 en EN 361:2002 normen. De risico’s van werken op hoogte zijn vallen van grote hoogten, vallen door een opening van een werkvloer ( huizen of kantoren in aanbouw ), getroffen worden door een vallend object en een langere vluchtweg in het geval van incidenten.

Wet – en regelgeving valbeveiliging hoogwerker. Hoe zit dat ?

Valbeveiliging voor in hoogwerkers is niet verplicht. Dit heeft te maken met de hoogte van de leuning van een hoogwerker. De leuning van een hoogwerker zorgt in principe voor voldoende veiligheid. Volgens de ARBO dienst, ben je als werkgever echter wel verplicht om voor een veilige werksituatie te zorgen en goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Een veiligheidsharnas is daarom een goede keuze wat betreft persoonlijke beschermingsmiddelen en kan ernstig letsel voorkomen bij een val van grote hoogte.

Inhoud van sets

RSN biedt voor elke categorie valbeveiliging 3 verschillende sets aan. Elke set is naar uw wensen samen te stellen en zo bieden we voor elke situatie een passende oplossing. Een basic valbeveiliging set bestaat uit een basic valharnas, een weerhoudingslijn van 1,5 meter en een stevige opbergtas. De pro uitvoering voor hoogwerkers bestaat uit veiligheidsharnas die wat meer comfort biedt, een kernmantellijn en ook een degelijke opbertas. Hetzelfde geldt voor de luxe uitvoering , alleen biedt deze veel meer comfort met een luxe veiligheidsharnas die geschikt is voor intensief gebruik. Oók zijn er voor een aantal uitvoeringen – sets met een elastische leeflijn beschikbaar.

Basic set

De basic valbeiliging set voor in hoogwerkers bestaat uit een Kratos veiligheidsharnas, een weerhoudingslijn van 1,5 meter en een degelijke opbergtas. Wie niet met enige regelmaat op grote hoogten werkt maar bijvoorbeeld eens per jaar, kan kiezen voor een basic zet. Deze basic sets voldoen uitstekend, maar bieden niet het betere comfort van een pro of een luxe harnas die beter geschikt zijn voor regelmatig of dagelijks en langdurig gebruik.

Sets met elastische leeflijn

Valbeveiliging sets met een elastische leeflijn geven meer bewegingsvrijheid en comfort. Alle sets met een elastische leeflijn beschikken over een energy absorder en zorgt dat de impact bij een mogelijke val gering blijft. Deze valbeveiling sets zijn uitstekend geschikt voor wanneer men meer flexibiliteit eist om zo beter werk te kunnen verrichten.  Deze sets met een elastisch leeflijn zijn bij ons vekrijgbaar in een basic, pro of luxe uitvoering.

Pro sets

De pro uitvoering voor in hoogwerkers, is uitermate geschikt voor wanneer men met enige regelmaat op grote hoogte werkt. Een pro set biedt meer comfort dan een basic set. In tegenstelling tot een basic set, bestaat een pro set onder andere uit een valharnas met automatische gespen. Elke pro uitvoering bestaat uit 3 essentiele onderdelen; een val – of veiligheidsharnas, een weerhoudingslijn of leeflijn en een goede opbergtas. Zo houdt u uw set bij elkaar, houdt u uw spullen schoon en beschermt het tegen Uv stralen.

Luxe sets

Dit betreft een set met een Full body Fly’in Full body Fly’in harnas en biedt alles wat u nodig heeft. Het harnas is verstelbaar via de schouderbanden, beenlussen en borst. Met twéé aanhechtingsringen voor veiligheidslijnen op de schouderbanden, biedt dit nog een extra laag beveiliging. Een valbeveiliging set met een luxe varlharnas is geschikt voor dagelijks en langdurig gebruik. Dit valharnas biedt een uitstekend comfort en komt het beste tot zijn recht wanneer men lange uren op grote hoogte werkzaam is.

Ga voor kwalitatief goede valbeveiliging van Kratos. Bestel direct valbeveiliging hoogwerkers of vraag om advies!

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Hoogwerker. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen