Reddingslieren

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Kratos reddingslieren

Reddingslieren zijn speciaal ontworpen voor reddingsoperaties. ststof kabel is licht van gewicht en beshikt ook over een fijn  goed optie en is een standaard systeem met een stalen kabel minder geschikt. Een valstopblok is een valbeveiliging die toegepast wordt bij werken op hoogte. Een valstop systeem rolt zichzelf op en slaat op slot bij een val van grote hoogte waar veel kracht bij vrij komt. Het aantal kN kracht dat vrij komt tijdens een val wordt beperkt tot minder dan 6 kN.

Hierdoor wordt ook de mogelijke valafstand direct geminimaliseerd en blijft de impact op het lichaam beperkt. De valblokken zijn in verschillende lengtes en materialen verkrijgbaar zodat er voor iedere werksituatie een geschikte is.

 

Varianten reddingslieren

RSN Safety heeft een breed assortiment aan reddingslieren. In ons assortiment hebben we reddingslieren met een stalen, kunststof of RVS kabel. Een reedingslier met een kunstof kabel van Aramid is tot wel 5 x sterker dan een variant met een stalen of RVS kabel. 

 

Veiligheidseisen en NEN EN normen

Reddingslieren zijn bedoeld voor reddingsoperaties en het redden van mensen. Deze moeten uiteraard voldoen aan strenge veiligheidseisen en de gestelde norm EN360:2002 en / of EN1496 klasse B normen. 

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Reddingslieren. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen