Veiligheidsharnas

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 51 resultaten wordt getoond

Veiligheidsharnas

 

Veiligheidsharnas kopen? Dit doe je eenvoudig en snel bij RSN Safety. In ons assortiment vind je betrouwbare harnassen die zowel geschikt zijn voor veelvuldig of weinig gebruik. Op deze pagina vindt u ons volledige aanbod aan veiligheidsharnassen.

 

Wat is een valharnas?

Een veiligheidsharnas is een harnas dat men dient te dragen wanneer er op grote hoogte werkzaamheden worden verricht. In sommige gevallen zoals het verrichten van werkzaamheden op daken, is een veiligheidsharnas zelfs verplicht. Aan elk valharnas wordt een elastische leeflijn,   kernmantellijn en eventueel een valblok  bevestigd. Door een goed harnas te dragen bent u of uw personeel goed beschermd tegen gevaarlijke situaties.

Afhankelijk van het harnas biedt het een uitstekend comfort en beschermt het tegen elektriciteit, hitte, olie en vuil. Voor elk type harnas bieden we verschillende uitvoeringen aan. Basic, pro, luxe, standaard, comfort of elastisch.

 

Hoe gebruik je een veiligheidsharnas

De veiligheidsharnassen zijn het meest essentiële onderdeel van een valbeveiliging set. Met behulp van gespen of automatische gespen, afhankelijk van de uitvoering, kunt u deze afstellen op gewenste de pasvorm. Houdt er rekening mee dat er altijd een vuistdikte speling tussen de uw lichaamsdelen en het harnas dient te zijn. Dit heeft als doel om een mogelijke val goed te kunnen breken, zonder dat dit een grote impact heeft op uw lichaam. 

Elk valharnas is geschikt voor een andere mate van gebruik. Een basic valharnas is geschikt voor incidenteel gebruik en maar voldoet wel aan alle gestelde NEN EN normen. De pro uitvoeringen bieden meer comfort en zijn geschikt voor regelmatig gebruik indien u werkzaam bent op grote hoogte. Luxe fly’in valharnassen bieden het meeste comfort en zijn uitermate geschikt voor intensief gebruik en langere uren. 

 

Wanneer is een veiligheidsharnas veplicht?

Valbeveiliging is volgens de Arbo Wet verplicht wanneer je op 2,5 meter hoogte werkt op een plek met verhoogd valrisico. Naast de wet kan een werkgever het specifiek gebruik maken van een valharnas tijdens het werken op hoogt ook verplicht stellen.

 

Onze valharnassen voldoen aan de veiligheid en NEN EN normen

Onze valharnassen voldoen aan de NEN EN veiligheidsnormen. Elk veiligheidsharnas dient te voldoen aan de door EU gestelde EN NEN normen en een CE keurmerk. EN NEN normen zijn Europees vastgesteld en zeggen iets over het materiaal gebruik en de kwaliteit van het materiaal zoals stalen gespen, het maximaal toelaatbare gewicht en het minimaliseren van het aantal kilonewton ( kN ) dat vrij komt bij een mogelijk val.

In sommige gevallen is valbeveiliging verplicht. Denk bijvoorbeeld aan situaties als het verrichten van werkzaamheden op daken.

 

Soorten valharnassen bij RSN Safety

De harnassen van RSN Safety zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zitten en er vrij in bewogen kan worden. Dankzij onze harnassen kunt u of uw personeel goed en veilig aan het werk op grote hoogte. In deze categorie is er onderscheid gemaakt in basic, Kratos standaard, comfort, pro, move en een aantal merken waaronder Revolta en Kratos. Daarnaast bieden wij veiligheidsvesten met bevestigingspunten aan die bijdragen aan een goede zichtbaarheid.

Deze zijn te verkrijgen in de kleuren geel, oranje en grijs tot slot is er keuze uit het aantal bevestigingspunten. Er is een basic veiligheidsharnas met één bevestigingspunt, maar ook een met twee en een met vijf. Meer informatie over de basic, standaard, pro, comfort en luxe veiligheidsharnassen vind je hieronder.

 

Basic veiligheidsharnassen

Basic valharnassen voor bijvoorbeeld in hoogwerken is een polyester harnas met stalen gespen. Hier kan men bijvoorbeeld een weerhoudingslijn van 1,5 meter of een elastische leeflijn met een lengte van 2 meter aan bevestigen. Wie eens per jaar op grote hoogte werkt, kan kiezen voor een basic zet. Deze basic valharnassen voldoen uitstekend, maar bieden niet het betere comfort van een pro of een luxe harnas die beter geschikt zijn voor regelmatig of dagelijks en langdurig gebruik. 

 

Standaard veiligheidsharnassen

Een standaard harnas biedt wat meer comfort dan een basic set. Als het om uitbreidingsmogelijkheden en comfort gaat, is deze uitvoering te vergelijken met een basic harnas en te gebruiken op bouwsteigers, in hoogwerker of in andere omstandigheden.

Wat betreft gebruik is dit harnas geschikt voor wie met enige regelmaat werkzaamheden verricht in bijvoorbeeld hoogwerkers of op bouwsteigers. Het gaat om een harnas dat twéé bevestigingspunten bevat en geschikt is om een gewicht van maximaal 140 kg te dragen.

 

Pro veiligheidsharnassen

De pro uitvoering is uitermate geschikt voor wanneer men met enige regelmaat op grote hoogte werkt. Een pro veiligheidsharnas biedt meer mogelijkheden en comfort dan een basic variant. In tegenstelling tot een basic harnas, beschikt een pro harnas onder andere over automatische stalen gespen. Elke pro uitvoering beschikt over meer bevestigingspunten dan een basic harnas. 

 

Comfort veiligheidsharnassen

De comfort harnassen bieden een goede prijs/ kwaliteit verhouding en veel comfort voor dit prijspunt. Wat betreft gebruiksgemak en uitbreidingsmogelijkheden doet deze uitvoering niet veel onder ten opzichte van een luxe of fly’in veiligheidsharnas. Dit harnas is verkrijgbaar in de maten S tot en met XXL, beschikt over een drievoudig stalen connector en twéé gereedschapslussen.

Dit maakt het dat deze uitvoerig uitermate geschikt is voor veelvuldig gebruik tijdens het verrichten van werkzaamheden op daken of bijvoorbeeld op hoge steigers. Als u ervoor kiest om er een elastisch leeflijn of een valstopblok aan te monteren, heeft u de beschikking over veel bewegingsvrijheid!

 

Luxe en fly’in veiligheidsharnassen

Dit betreft een comfortabele uitvoering van de veiligheidsharnassen met een ‘Full body Fly’in harnas” en biedt alles wat u nodig heeft. Het harnas is verstelbaar via de schouderbanden, beenlussen en borst. Met twéé aanhechtingsringen voor veiligheidslijnen op de schouderbanden, biedt dit nog een extra laag beveiliging. Dit luxe valharnas is geschikt voor dagelijks en langdurig gebruik.

Dit valharnas biedt een uitstekend comfort en komt het beste tot zijn recht wanneer men lange uren op grote hoogte werkzaam is. 

 

Veiligheidsharnassen voor speciale omstandigheden

Bent u een doorgewinterde hoogtewerker en bent u opzoek naar de beste veiligheidsharnassen voor speciale omstandigheden? Ook dan bieden wij van RSN Safety het juiste valharnas. Met het airtech harnas beschikt u over veel bevestigingspunten en daarmee over veel flexibiliteit. 

Bent u werkzaam in besloten ruimtes zoals binnen het CATEC-apparaat en sanitaire voorzieningenen heeft u beperkte bewegingsvrijheid, dan is een harnas voor besloten ruimtes een ideale oplossing. In zeer risicovolle omgevingen met explosiegevaar is een freeblast, harnas perfect. Deze voldoet onder andere aan alle ATEX richtlijnen.

Een windmill harnas is speciaal ontworpen voor werkzaamheden op of rondom windmolens. Revolta harnassen beschikkken onder andere over 4 gereedschaphouderringen en bieden daarmee veel uitbreidingsmogelijkheden. Oók zijn deze water, olie – en vuilafstotend en ook geschikt voor op bijvoorbeeld boorplatforms. Wilt u beschikken over een harnas die bestendig is tegen vuur en extreme temperaturen en tevens geschikt is voor intensief gebruik, kies dan voor een firefree veiligheidsharnas.

 

Veiligheidsharnassen voor alle situaties

Of u uw veiligheidsharnas veelvuldig of weinig gebruikt, maakt bij ons niet uit. Bij RSN Safety vind je harnassen die intensief, regelmatig, normaal of veelvuldig gebruikt kunnen worden. Kijk voordat je een veiligheidsharnas besteld of het over de juiste gebruikersintensiteit beschikt. Heeft u hier vragen over? Onze valbeveiliging experts staan te popelen om uw vragen te beantwoorden.

 

veiligheidsharnas-intensief         veiligheidsharnas-regelmatig         veiligheidsharnas-normaal        veiligheidsharnas-weinig
   Intensief               Regelmatig               Normaal                  Weinig

 

 

Hieronder zijn een aantal afbeeldingen te zien van het aantal aanhechtingspunten per veiligheidsharnas. Van basic en pro naar luxe veiligheidsharnassen. Afhankelijk van de uitvoering, beschikt u over meer flexibiliteit, kunt desgewenst uitbreiden en heeft u de beschikking over meer aanhechtingspunten. 

 

veiligheidsgordel-aanhechting                         veiligheidsriem-aanhechting                           veiligheidsharnas-aanhechting

   Borst, Rug                         Borst, Rug, Heupen          Borst, Rug, Heupen, Navelhoogte

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Veiligheidsharnas. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Online
RSN Safety X

Support bij RSN Safety

Hi! Leuk dat je er bent. Kunnen we je ergens mee helpen of van dienst zijn? We horen het graag en kunnen snel op je reageren via Whatsapp. Kijk gerust even rond, we zijn waar nodig graag bereikbaar 😃.