Keuringen & Inspecties

Laat jij je; valbeveiliging, klimmaterialen, elektrisch gereedschap, hef- & hijsmiddelen, magazijnstellingen, tuin – park – bosbouw machines en hoogwerkers al jaarlijks keuren? Bij RSN Safety keuren wij alles vakkundig en snel. Wettelijk ben je verplicht om jouw PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) minimaal een keer per 12 maanden of na elke val te opnieuw te laten keuren. 

Valbeveiliging

Valbeveiliging keuren is een jaarlijks terugkerende verplichting. Op grond van de wetten en regels moet u dit minimaal één keer per jaar laten doen.

Klimmaterialen

Op grond van de wetten en regels moet u minimaal één keer per jaar uw trappen, ladders of rolsteigers laten keuren overeenkomstig NEN-EN 131 / EN 2484 /NEN 1004.

Elektrisch NEN-3140

Altijd veilig werken met Elektrisch gereedschap! Op grond van de wetten en regels moet u minimaal één keer per jaar uw elektrische arbeidsmiddelen laten keuren overeenkomstig NEN-EN 3140.

Hef- en hijsmiddelen

Op grond van de wetten en regels moet u minimaal één keer per jaar uw hef- & hijsmiddelen laten keuren overeenkomstig NEN-EN 818 / EN 1492 / NEN 964.

Tuin-, park- en bosbouw

euring tuin-, park- & bosbouwmachines worden uitgevoerd volgens de norm Richtlijn Arbeidsmiddelen. RSN richt zich bij het keuren met name op de veiligheidsaspecten van de te keuren machines.

Magazijn stellingen

Als ondernemer wil je dat de veiligheid binnen het magazijn of werkplaats goed is geregeld. Ook de aanwezigheid van stellingen en het onderhoud hiervan heeft hier impact op.

Hoogwerkers

Hoogwerkers keuren is een jaarlijks terugkerende verplichting. Op grond van de wetten en regels moet u dit minimaal één keer per jaar laten doen.

Hier mag je vanuit gaan bij onze
keuringen & inspecties

Wettelijk ben je verplicht om jouw PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) minimaal één keer per 12 maanden of na elke val te opnieuw te laten keuren. De keuringen en inspecties worden gedaan door een keurmeester van RSN Safety die hierin gespecialiseerd is. Bij RSN Safety kun je voor 3 manieren kiezen om de producten te laten keuren;

* Opsturen
* Afgeven in Grootegast
* Onze keurmeester op locatie laten komen (door heel Nederland)

1

Digitale en persoonlijke keuring omgeving

2

Jouw eigen keuringsspecialist

3

Persoonlijk contact & snelle afhandeling

4

Proactief & meedenkend

  • Valbeveiliging keuren
  • Klimmaterialen
  • Elektrisch NEN-3140
  • Hef- en hijsmiddelen
  • Tuin, park en bosbouw
  • Magazijn stellingen
  • Hoogwerkers

KEUREN VALBEVEILIGING

Valbeveiliging keuren is een jaarlijks terugkerende verplichting. Op grond van de wetten en regels moet u dit minimaal één keer per jaar laten doen. Volgens alle overeenkomstig NEN-EN normen. Laat u uw valbeveiliging niet keuren, dan loopt u niet alleen kans op een hoge boete, maar ook op ernstige arbeidsongevallen met alle onkosten en gevolgen vandien.

Alles over valbeveiliging keuren
Valbeveiliging is er in veel verschillende soorten en maten. De valbeveiligingsmiddelen, zoals harnassen en vallijnen, zijn verplicht wanneer werkzaamheden op hoogte worden uitgevoerd. Zonder deugdelijke harnassen en valstoppen kunnen valpartijen van hoogte worden gemaakt.
Valbeveiliging én valbeveiliging keuren is een zaak van levensbelang !

Bij het keuren van klimmateriaal wordt onder andere gelet op:b
- Labels, de labels van de valbeveiliging moeten altijd goed leesbaar zijn - Sluitingen, valdempers, haken, connectoren etc, deze dienen in orde zijn - Rafels, verkleuringen, slechte naden en de leeftijd van de valbeveiliging


Of direct contact opnemen

KEUREN KLIMMATERIALEN

Klimmaterialen keuren is een jaarlijks terugkerende verplichting. Op grond van de wetten en regels moet u minimaal één keer per jaar uw trappen, ladders of rolsteigers laten keuren overeenkomstig NEN-EN 131 / EN 2484 /NEN 1004. Laat u de klimmaterialen niet keuren, dan loopt u niet alleen kans op een hoge boete, maar ook op ernstige arbeidsongevallen – met alle onkosten en ongemakken die daarmee gepaard gaan.
Als werkgever / ZZP'er bent u verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving voor uw medewerkers & uzelf!

Bij de keuring van het klimmateriaal wordt onder andere gelet op:
- De staat van de klimmaterialen - Het functioneren van het klimmaterialen - De afmetingen van het klimmaterialen - De onderdeleneisen van de klimmaterialen


Of direct contact opnemen

KEUREN ELEKTRISCH GEREEDSCHAP NEN-3140

Altijd veilig werken met Elektrisch gereedschap! Op grond van de wetten en regels moet u minimaal één keer per jaar uw elektrische arbeidsmiddelen laten keuren overeenkomstig NEN-EN 3140.
Laat u de klimmaterialen niet keuren, dan loopt u niet alleen kans op een hoge boete, maar ook op ernstige arbeidsongevallen – met alle onkosten en ongemakken die daarmee gepaard gaan.

RSN is uw partner voor het keuren van elektrische arbeidsmiddelen. Wij zijn bevoegd en gecertificeerd om conform Nederlandse & Europese normen gereedschap te keuren.

Bij de keuring van het elektrische gereedschap wordt onder andere gelet op: - De gehele staat van de gereedschappen - Het functioneren van het gereedschap - De compleetheid en / of schades - De onderdeleneisen van gereedschappen - Eventuele lekstroom, de weerstand etc.


Of direct contact opnemen

KEUREN HEF- EN HIJSMIDDELEN

Hef- & hijsmiddelen keuren is een jaarlijks terugkerende verplichting. Op grond van de wetten en regels moet u minimaal één keer per jaar uw hef- & hijsmiddelen laten keuren overeenkomstig NEN-EN 818 / EN 1492 / NEN 964. Laat u uw hijs & hefmiddelen niet keuren, dan loopt u niet alleen kans op een hoge boete, maar ook op ernstige arbeidsongevallen –met alle onkosten en ongemakken die daarmee gepaard gaan.
Keuring van uw hijs & hefmiddelen toont aan dat u over veilig materiaal beschikt!

Wij keuren uw takels en andere hijsmiddelen onder de haak zoals:
- Hijsbanden - Kettingwerk - Staalkabels - Hijsklemmen - Takels - Lieren en meer...


Of direct contact opnemen

KEUREN TUIN-, PARK - & BOSBOUWMACHINES

Keuring tuin-, park- & bosbouwmachines worden uitgevoerd volgens de norm Richtlijn Arbeidsmiddelen. RSN richt zich bij het keuren met name op de veiligheidsaspecten van de te keuren machines. Dit moet niet verward worden met onderhoud, waarbij het veiligheidsaspect ondergeschikt is aan het veilig functioneren van het arbeidsmiddel.

Per categorie wordt er voor de keuring een bijpassende keuringslijst gebruikt die punt voor punt dient te worden afgewerkt alvorens de keuring kan worden afgerond. Bij elektrische-arbeidsmiddelen en middelen met accu volgt er aansluitend nog een keuring volgens de NEN 3140 waarbij wordt vastgesteld of aan de elektrische veiligheid wordt voldaan.

Voor groot onderhoud en reparaties heeft RSN de mogelijkheid om u in contact te brengen met verschillende gespecialiseerde bedrijven, die het noodzakelijke onderhoud aan uw machinepark kunnen uitvoeren!

Wij kunnen onder andere de volgende machines keuren: - Gazonmaaiers - Zitmaaiers - Kettingzagen - Bosmaaiers - Heggenscharen - Aggregaten - Takken versnipperaars - Aanbouwwerktuigen - Mini- Shovels - Mini- Kranen en meer...


Of direct contact opnemen

KEUREN MAGAZIJNSTELLINGEN & STALEN OPSLAGSYSTEMEN

Als ondernemer wil je dat de veiligheid binnen het magazijn of werkplaats goed is geregeld. Ook de aanwezigheid van stellingen en het onderhoud hiervan heeft hier impact op. Een onveilige stelling kan tenslotte voor nare gevolgen zorgen. Maar hoe zat het ook alweer met het keuren van stellingen? In dit artikel lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Is het verplicht om je stellingen te laten keuren ?
Ja, dit is verplicht. Net als alle andere gebruikte arbeidsmiddelen dien je ook stellingen dus periodiek te keuren. Deze keurplicht staat omschreven in artikel 7.4a van het Arbobesluit. Een stelling moet voor het eerste gebruik gekeurd worden en vervolgens minimaal één keer per jaar.

Is er een norm voor het keuren van een stelling ?
Ja, de NEN-EN 15635:2008 norm is leidend bij het keuren van stellingen en het gebruik en onderhoud hiervan. Deze Europese norm geeft richtlijnen voor de operationele aspecten die spelen bij de structurele veiligheid van opslagsystemen.

Moet ik mijn stelling ook laten keuren ?
Volgens de NEN-EN 15635:2008 norm moet je alle stalen opslagsystemen die mechanisch beladen worden, met een hoogte vanaf 250cm keuren. Dat betekent dus dat onder andere palletstellingen, breedvak-stellingen, halfzware stellingen, legbordstellingen, winkelstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen, inrijstellingen en grootvak-stellingen gekeurd moeten worden. Check bij twijfel altijd even bij een keurmeester of voor de betreffende stelling een keuringsplicht geldt.

Wie mag een stelling keuren ?
Vanzelfsprekend mag niet iedereen zo een keuring uitvoeren. De wetgeving bepaalt daarom dat enkel keurmeesters met een certificering mogen keuren. In de meeste gevallen is dit een externe keurmeester welke beschikt over de juiste certificering. Ook eist de Arbeidsinspectie dat een keurmeester vakkundig moet zijn, een werktuigbouwkundige achtergrond heeft en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring heeft. Daarnaast is er ook nog onderscheid te maken tussen onafhankelijke keurmeesters en keurmeesters die verbonden zijn aan de fabrikant of importeur.

Hoe ziet een periodieke keuring eruit ?
Meestal bestaat een jaarlijkse keuring uit een visueel inspectie en een beoordeling van de configuratie. Bij deze inspectie legt de keurmeester alle bevindingen, opmerkingen en eventuele gebreken vast in een keuringsformulier. Daarnaast wordt alles vastgelegd in een gedetailleerde rapportage. In dit rapport staat vaak ook een advies over de veiligheid en het gebruik van de stellingen.

Ga voor veiligheid en duurzaam onderhoud op de werkvloer!
Een periodieke keuring van je stellingen biedt dus inzicht in de stand van zaken en eventuele verbeterpunten. Een handig startpunt voor het onderhoud in het magazijn en het verder verbeteren van de veiligheid binnen magazijn of werkplaats. Meer weten over de keuring van stellingen of duurzaam ondernemen op de werkvloer neem dan contact met ons op.


Of direct contact opnemen

Robert Jan, jouw keuringsspecialist bij RSN Safety

Alle keuringen en inspecties bij RSN Safety worden door mij uitgevoerd. Ik heb hiervoor verschillende certificaten gehaald om de keuringen en inspecties te mogen uitvoeren. Het keuren en inspecteren van PBM (Persoonlijke Berschermings Middelen) doe ik al sinds 2015. 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van keuringen en inspecties? Vraag dan via de knop hieronder een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met ons.

Ik keur & inspecteer al meer dan 7 jaar
Winkelwagen
Scroll naar boven
Online
RSN Safety X

Support bij RSN Safety

Hi! Leuk dat je er bent. Kunnen we je ergens mee helpen of van dienst zijn? We horen het graag en kunnen snel op je reageren via Whatsapp. Kijk gerust even rond, we zijn waar nodig graag bereikbaar 😃.