Valstopblok staalkabel

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Valstopblokken met staalkabel

 

Gebruik van standaard valstopblok met staalkabel

Standaard valstop systemen met een staalkabel zijn zeer robuust Indien u werkzaam bent op locaties met apparatuur of ondergronden die gevoelig zijn voor beschadigingen of krassen, dan is een valstopblok met een polyester band een goed optie en is een standaard systeem met een stalen kabel minder geschikt. Een valstopblok is een valbeveiliging die toegepast wordt bij werken op hoogte. Een valstop systeem rolt zichzelf op en slaat op slot bij een val van grote hoogte waar veel kracht bij vrij komt. Het aantal kN kracht dat vrij komt tijdens een val wordt beperkt tot minder dan 6 kN.

Hierdoor wordt ook de mogelijke valafstand direct geminimaliseerd en blijft de impact op het lichaam beperkt. De valblokken zijn in verschillende lengtes en materialen verkrijgbaar zodat er voor iedere werksituatie een geschikte is.

 

Varianten met staalkabel

RSN heeft verschillende soorten valstopblokken met staalkabel aan. De lengtes van uitvoeringen met een staalkabel verschillen van 1,8 meter tot 12 meter. Afhankelijk van uw wensen is er in de meeste gevallen een passende optie. 
Hierbij zit er alleen verschil in het soort aansluitinghaak.

Er zijn ook systemen met een langere band en deze bieden meer bewegingsvrijheid. Verder hebben wij veel soorten valstopblokken met staalkabels. De lengte hiervan loopt uiteen van 6 tot en met 30 meter lang.

 

Toepassing standaard valstopblokken

Bij RSN Safety beschikken we over een ruim assortiment valstop systemen. Wij hebben voor elke toepassing de juiste stopblokken.​ Deze valstopblokken beschikken over een polyester band dat schade tijdens het plaatsen van zonnepanelen moet voorkomen. Anders dan bij een valstopblok met een stalen lijn.

 

Veiligheidseisen en NEN EN normen

Deze systemen zijn voorzien van stalen karabijn haken. In combinatie met een valbeveiliging set moet voldoen aan strenge eisen en de gestelde EN360:2002 en EN1496 klasse B normen.

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Valstopblok staalkabel. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen