Valstopblok kunststof

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Enig resultaat

Valstopblok met kunstof kabel

Een valstopblok met een kunststof kabel is licht van gewicht en is zeer sterk. Een valstopblok is onderdeel van valbeveiliging die toegepast wordt bij werken op hoogte en kan veel meer bewegingsvrijheid bieden. Een valstop systeem rolt zichzelf op en slaat op slot bij een val van grote hoogte waar veel kracht bij vrij komt. Het aantal kN s dat vrij komt tijdens een val wordt beperkt tot minder dan 6 kN.

Hierdoor wordt ook de mogelijke valafstand direct geminimaliseerd en blijft de impact op het lichaam beperkt. De valblokken zijn in verschillende lengtes en materialen verkrijgbaar zodat er voor iedere werksituatie een geschikte is.

 

Gebruik valstopblok met kunststof kabel

Kunstof kabels van valstopblok systemen zijn van het materiaal aramide. Dat is hetzelfde soort materiaal als Kevlar wat wordt gebruikt voor kogelwerende vesten en is dus zeer sterk. Als het gaat om hetzelfde gewicht, is Aramide 5 keer sterker dan staal. 

 

Veiligheidseisen en NEN EN normen

Een valstop systeem met een kunststof kabel van Aramide is zeer sterk en  hittebestendig. Alle valstopblokken moeten voldoen aan wettelijke eisen en door de Europese Unie vastgestelde EN360:2002 en / of EN1496 klasse B normen.

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Valstopblok kunststof. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven