Valbeveiliging sets

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 59 resultaten wordt getoond

Kratos valbeveiliging sets 

 

 

Waarom valbeveiliging sets ?

RSN heeft een uitgebreid assortiment valbeveiliging sets. In Nederland is het in een aantal gevallen verplicht om valbeveiliging te dragen vanaf een hoogte van tweeënhalf meter. In de meeste gevallen staat valbeveiliging niet veel speel – of bewegingsruimte toe. Dit wil zeggen dat deze ruimte precies genoeg is om iemand zijn of haar werkgoed te kunnen laten doen, maar meer ook niet.

Je wordt dus niet of amper beperkt in het uitvoeren van je werkzaamheden, maar er wordt op deze manier wel voorkomen dat je te veel van je plek kunt bewegen. Dit is met name van belang in een hoogwerker, met het opbouwen van bouwsteigers of op daken. Door de lijn letterlijk kort te houden, kun je bijvoorbeeld niet uit een hoogwerker of van een dak vallen. Een langere lijn staat misschien wat meer bewegingsvrijheid toe, maar zou er ook voor moeten zorgen dat je niet van grote hoogten valt.

De voordelen van het aanschaffen van een valbeveiliging set is dat u en uw personeel veilig kunnen werken op hoogte en dat gevaarlijke situaties worden voorkomen. Valbeveiliging sets moeten jaarlijks gekeurd worden. Wilt u uw sets laten keuren ? Dat kan hier !

 

Soorten valbeveiliging sets

RSN heeft voor verschillende vakgebieden valbeveiliging sets.
Hierbij moet u denken aan sets die speciaal gemaakt zijn voor de volgende werkzaamheden ;

hoogwerkers
steigerbouw  
daken & afdalingen
met valstopblok
met positioneringslijn
zonnepanelen

Voor ieder type is er een basic, pro en luxe set.
Daarnaast hebben wij ook elastische sets en sets voor zonnepanelen in ons assortiment.
Lees hier meer over valblokken. 

 

Kratos valbeveiliging sets

Deze sets hebben we met veel zorg samengesteld zodat u dit niet meer hoeft te doen!
alle valbeveiliging-sets zijn op elkaar afgestemd met je juiste maten, lijnen en veiligheidsgordels.
Daarnaast zijn ze gecategoriseerd in 3 groepen valbeveiliging sets ;

Basic voor weinig gebruik.
Pro voor regelmatig gebruik.
Luxe voor intensief gebruik. 

Oók bieden we sets met een elastische leeflijn aan. Dit biedt nog meer comfort en meer bewegingsvrijheid ;

Basic valbeveiliging set elastisch

Pro valbeveiliging set elastisch

Luxe valbeveiliging set elastisch

 

Hoogwerkers

Als u met een hoogwerker op grote hoogten werkt, is valbeveiliging onder de meeste omstandigheden verplicht. Er zijn uitzonderingen, maar het is verstandig om wel voor valbeveiliging te kiezen. Valbeveiliging sets voor in hoogwerkers bestaat uit een aantal onderdelen. De valharnas is het meest essentiële onderdeel van de gehele set. RSN Safety biedt kwalitatief goede valbeveiliging sets aan van Kratos. Wat betreft prijs / kwaliteit verhouding is Kratos een uitstekende keuze.

Een Kratos basic valbeveiliging set voor hoogwerkers bestaat uit een basic veiligheidsharnas met een ankerpunt, een elastisch leeflijn van 2 meter en een opbergtas van Kratos met een inhoud van 24 liter. Deze valbeveiliging sets voor hoogwerkers voldoen aan de EN 354:2010 en EN 361:2002 normen. 

 

Steigerbouw

Deze valbeveiliging sets van Kratos zijn uitermate geschikt voor de steigerbouw. Op steigers is er meer behoefte aan bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Bij steigerbouw heeft het denken om de steigerveiligheid prioriteit. Het opbouwen van een steiger, werkzaamheden verrichten op een steiger en het afbreken daarvan brengt ook risico’s met zich mee. Daarom is het beschikken over de juiste valbeveiliging set voor uw toepassing ook erg belangrijk. Valbeveiliging sets voor steigerbouw zijn hier te bestellen.

Tips ; denk bij het opbouwen van steigers dat u van binnenuit klimt. Sta hierbij niet op de schoren, denk aan het gereedschap, verplaats de steiger niet wanneer men er op staat, verrijd de steiger alleen op vlakke ondergronden met twee personen, laat de steiger nooit gebruiksklaar achter en houd de steiger schoon.

 

Valstopblok

Valstopblok beveiligingsets zijn zeer geschikt voor werkzaamheden op daken en het plaatsen van zonnepanelen. Beveiliging sets met een staalkabel kunnen zonnepanelen beschadigen en daarom is een set met een valstopblok een betere keuze. De band van een valstopblok lijkt op dat van een autogordel en bij een abrupte beweging of val, slaat deze binnen enkele centimeters vast. Dit zorgt er voor dat de impact minimaal blijft.

Oók ben je met een valstopblok nog wat flexibeler dan met een valbeveiliging set voor de steigerbouw. 

 

Werkpositioneringslijn

Een positioneringslijn kun je afstellen op elke gewenste lengte met de meegeleverde lengteversteller. De maximale lengte van positioneringslijn is van elke set 2 meter en is geschikt voor een gewicht tot 140 kg. Alle positioneringslijnen van Kratos voldoen aan de gestelde EN 361:2002 en 358: 2000 normen en andere wettelijke bepalingen binnen Europa. 

Alle sets zijn voorzien van een  dubbelwerkende karabijnhaak en een stalen koordspanner met dubbele nokken voor progressieve aanpassingen. Dit zorgt voor duurzaamheid en door beter materiaalgebruik zijn deze valbeveiliging sets beter bestand tegen slijtage.

 

Daken

Bij dakveiligheid denken we aan het veilig werken op hoge daken en is valbeveiliging verplicht. Alle valbeveiliging sets voor daken bestaan uit een veiligheidsharnas, kernmantellijn van 20 meter, een handmatige lijnklem en een stevige opbergtas. Alle sets zijn zorgvuldig samengesteld door RSN Safety en afkomstig van het welbekende merk Kratos. 

Deze valbeveiliging sets zijn getest en geschikt bevonden voor zowel platte als hellende daken. Bekijk de opties Hier.

 

Zonnepanelen

Tijdens het plaatsen van zonnepanelen is het ook erg belangrijk om te denken aan dakveiligheid- en is een valbeveiliging ook niet weg te denken. Deze valbeveiliging sets zijn speciaal samengesteld voor het plaatsen van zonnepanelen. Afhankelijk van uw wensen kunt u bij het bestellen van een set kiezen uit een polyesteren valstopblok band van 6 of 12 meter. 

Denk bij het plaatsen van zonnepanelen ook aan de lengte van dakrandlijnen. Deze valbeveiliging sets voor zonnepanelen van Kratos bieden een goede prijs / kwaliteit verhouding. Bestel een set  of vraag naar de mogelijkheden.

 

Horizontaal

Valbeveiliging sets voor horizontaal gebruik zijn zeer geschikt voor op daken of voor op steigers. Kiest u voor een set voor horizontaal gebruik, dan is goed om te denken aan de lengte van de leeflijn. De lengte van de leeflijn mag officieel niet langer zijn dan 2 meter vanaf de dakrand. Volgens de Arbo dienst is er dan geen sprake meer van gebiedsbegrenzing, anders dan bij valbeveiliging. 

Voor alle sets geldt dat de impact van een val wordt beperkt tot een kracht van 6 kN. Deze valbeveiliging sets zijn geschikt om te gebruiken door twee personen tegelijkertijd. 

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Valbeveiliging sets. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Online
RSN Safety X

Support bij RSN Safety

Hi! Leuk dat je er bent. Kunnen we je ergens mee helpen of van dienst zijn? We horen het graag en kunnen snel op je reageren via Whatsapp. Kijk gerust even rond, we zijn waar nodig graag bereikbaar 😃.