Leeflijnen

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 34 resultaten wordt getoond

Leeflijnen

 

Wat is een leeflijn?

 

Een leeflijn is van essentieel belang wat betreft valbeveiliging. Een leeflijn dient gekopppeld te worden aan een harnasgordel en tegelijkertijd aan een contructie als een bouwsteiger. Dit heeft als doel om een mogelijke val te breken. We bieden verschillende leeflijnen aan in verschillende lengtes.

Denk bijvoorbeeld aan een Leeflijn met een energy absorber, polyamide leeflijnen en standaard leeflijnen met band. Polyamide veiligheidslijnen hebben een snijbestendige eigenschap en zijn daarom zeer geschikt om te gebruiken in omgevingen met scherpe randen of ruwe ondergronden.  Standaard leeflijnen zijn sterke banden en zijn geschikt om te gebruiken in bijna alle omstandigheden. 

 

Wat is een energy absorber en hoe werk het?

 

Een energy absorber is onderdeel van een valbeveiliging lijn en een zeer sterk elastisch gedeelte van een leeflijn, positioneringslijn of een andere valbeveiliging lijn. Het is onderdeel van een valbeveiliging lijn. Het heeft als doel om de energie die vrij komt tijdens een mogelijke val van grote hoogte, op te vangen en te absorberen.

Een energy absorber moet uiteraard voldoen aan strenge veiligheidseisen en dient uitgebreide testen te doorstaan. Kratos safety staat garant voor degelijke kwaliteit en betrouwbaarheid! 

 

Wat zijn de veiligheidseisen en Europese NEN EN normen?

 

Alle leefijnen en toebehoren moeten voldoen aan de door de Europese Unie gestelde eisen wat betreft valbeveiliging. Kratos leeflijnen voldoen aan alle gestelde NEN EN358: 2000, EN355:2002 of andere EN normen. Oók dient elke lijn te beschikken over een CE keurmerk en uitgebreid getest te zijn.

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Leeflijnen. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen