Touwen en lijnen

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 113 resultaten wordt getoond

Leeflijnen en andere lijnen

Een lijn wordt vastgemaakt aan een harnasgordel om de eventuele val op te vangen. Er zijn veel soorten en maten lijnen.
Te beginnen met de Y-lijnen, een Y-lijn heeft twee armen waardoor u of uw personeel erg veilig is.
Terwijl de ene ‘arm’ wordt losgekoppeld zit de andere ‘arm’ nog vast zodat er in het los- en vastkoppelen niets mis kan gaan.
Wij hebben daarnaast nog elastische lijnen, kernmantellijnen, leeflijnen, horizontale leeflijnen, positioneringslijnen en touwen/lijnen.

 

De Lengte van een veiligheidslijn bepalen

Een lijn heeft per type verschillende soorten lengtes. Maar welke lengte is voor u geschikt?
Deze keuze wordt gebaseerd op de type werkzaamheden die u uitvoert.
Een belangrijke factor is dat de val van korte duur is voordat de valdemper zijn werk doet.
Hoe langer de val duurt, hoe hoger de valfactor is. De valfactor mag maximaal twee zijn. 
Bereken hier je valfactor.

 

Variaties Kratos lijnen en touwen

Ons assortiment van Kratos lijnen is enorm groot, deze hebben we ondergedeeld in diverse groepen;

Kratos Y-Lijnen veiligheidslijnen zitten altijd met 1 zijde vast aan het veiligheidsharnas de andere zijde splits zich.
Kratos Elastisch elatische lijnen van Kratos zorgen voor nog meer comfort tijdens het werken op hoogte.
Kratos Kernmatellijnen  vormen de basis voor elk project,  korte lijnen om de kans op vallen te verkleinen.

Kratos Leeflijnen zijn standaard uitgerust met een Energie-Absorber voor meer demping tijdens een eventuele val.
Kratos Horizontale leeflijn zijn perfect tussen bijvoorbeeld 2 schoorstenen, met deze lijnen is het mogelijk om met meerdere personen aan dezelfde ankerlijn te gebruiken. 

Kratos Positioneringslijnen Een positioneringslijn is zeer gemakkelijk in te stellen op de juiste afstand van bijv. een schuin dak of in de hoogwerker. Kratos Specials Hier staande speciale lijnen, dit zijn Hittebestendige lijnen of schok & Antistatisch daarnaast zijn er ook vuurvaste lijnen. Met Kratos Touwen & Leeflijnen is het makkelijk om zelf de gewenste lengte schietlijn, ankerlijn of touw te kiezen, deze zijn samen te stellen met de bijbehorende lijnklem. 

Een leeflijn is van essentieel belang wat betreft valbeveiliging. Een leeflijn dient gekopppeld te worden aan een harnasgordel en tegelijkertijd aan een contructie als een bouwsteiger. Dit heeft als doel om een mogelijke val te breken. We bieden verschillende leeflijnen aan in verschillende lengtes.

Denk bijvoorbeeld aan Y-lijnen met een energy absorber, polyamide leeflijnen en standaard leeflijnen met band. Een Y-lijn beschikt over 2 karabijnhaken. Zo kunt u zichzelf makkelijk verplaatsen en beschikt u over een extra zekering. Polyamide veiligheidslijnen hebben een snijbestendige eigenschap en zijn daarom zeer geschikt om te gebruiken in omgevingen met scherpe randen of ruwe ondergronden.  Standaard leeflijnen zijn sterke banden en zijn geschikt om te gebruiken in bijna alle omstandigheden. 

 

Positioneringslijnen

Deze lijnen zijn in de lengte eenvoudig te verstellen en bieden meer flexibiliteit. Omdat deze eenvoudig te verstellen en veel bewegingsvrijheid bieden, zijn deze bijvoorbeeld ideaal voor werkzaamheden in hoogwerkers of op daken. Zo kunt u zich ook makkelijker verplaatsen dan met een standaard leeflijn.

 

Elastische leeflijnen

Elastische lijnen bieden we aan in verschillende lengtes en zijn vaak wat langer dan de standaard leeflijnen. Deze zijn in staat om het aantal kN’s, die vrij komen bij een mogelijke val, te verminderen tot 6 kN. Deze uitvoeringen bieden aan met én zonder steigerhaak. Dit is zelf door u desgewenst samen te stellen, afhankelijk van uw behoeften. De lijnen worden beschermd door een transparante plastic omhulsel. 

 

Kernmantellijnen

RSN Safety biedt kernmantellijnen aan mét en zonder karabijnhaken. Dit is desgewenst door u zelf samen te stellen. Alle kernmantellijen beschikken over een energy absorber die de vrijgekomen krachten bij een mogelijke val opvangen. In ons assortiment hebben we óók een aantal weerhoudingslijnen met of zonder karabijnhaken. Deze weerhoudingslijnen beschikken over een band van polyester en slijtvaste lussen.

 

Y-lijnen

Een Y-lijn is een lijn die je net als andere lijnen en leeflijnen bevestigd aan het harnasgordel en aan een contructie of andere verankerde bevestigingspunten. Y-lijnen beschikken over een splitsing van twéé lijnen of polyester banden met twéé lussen of karabijnhaken. Oók biedt RSN Safety een aantal elastische Y-lijnen voor meer bewegingsvrijheid en comfort. 

 

Horizontale leeflijnen

Lijnen voor horizontaal gebruik worden voornamelijk gebruikt op of rond platte en hellende daken. Het gaat om een koort of band van minimaal 20 meter lang en beschikt onder andere over een stalen ratel, meerdere karabijnhaken en een schroefbevestiging. Ook zijn deze veiligheidslijnen eenvoudig te verankeren om een contructie zonder een verankeringsriem.

 

Lijnen en overig

Beschikt u al over een goede valbeveiliging set en wilt u graag beschikken over lijnklem, een langer vanglijn met een lengte varierend van 10 tot 200 meter of een tegengewicht? Dan biedt RSN Safety de mogelijkheid om uit te breiden of onderdelen te vervangen.

Leeflijnen zijn altijd van belang als het gaat om valbeveiliging en voorkomen van een ernstig bedrijsongeval. Het is van levensbelang dat u zorgt voor goede valbeveiliging voor uzelf en uw collega’s of medewerkers. 

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Touwen en lijnen. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Online
RSN Safety X

Support bij RSN Safety

Hi! Leuk dat je er bent. Kunnen we je ergens mee helpen of van dienst zijn? We horen het graag en kunnen snel op je reageren via Whatsapp. Kijk gerust even rond, we zijn waar nodig graag bereikbaar 😃.