Valbeveiliging

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 492 resultaten wordt getoond

valbeveiligingValbeveiliging vind je bij RSN Safety met het grootste assortiment Kratos beveiligingsartikelen van Nederland. Daarom vind je hier complete sets, harnassen, verankering, valstopblokken, lijnen, haken, systemen en accessoires.

Wanneer je collega op een hoogte van +2,5meter aan het werk is dan is valbeveiliging verplicht. Ook als er risico’s zijn om te vallen op minder dan 2,5 meter hoogte is het verplicht om beveiliging toe te passen zoals een veiligheid set. Je vindt hieronder alle informatie wat je moet weten over het werken met valbeveiliging.

Valbeveiliging voor op daken

Verschillende sets voor valbeveiliging verzorgen het benodigde materiaal om tijdens het werken op hoogte veilig te verplaatsen. Een veiligheid set van Kratos gaat van basic tot Luxe. Het basic en pro veiligheidsharnas betreft vijf bevestigingspunten waarvan een enkele op de rug, twee op de borst en nogmaals twee op de heupen. De Luxe variant heeft een enkele op de borst en nog een additioneel bevestigingspunt op navelhoogte.

De 20 meter lange polyamide lijn en bijbehorende lijnklem wordt samen met een opbergtas, voor de valbeveiliging dak set, geleverd. Bovendien zijn de kabelogen versterkt om schuurweerstand beter te kunnen verdragen.

Sets voor valbeveiliging als hoogwerker

Valbeveiligingsets voor hoogwerkers gaan nog breder met een additionele set met elastische leeflijn. Deze sets geven meer vrijheid om te bewegen en comfort doordat de weerstand in eerste instantie wordt opgevangen door het elastische materiaal.

Ook tref je bij deze set voor valbeveiliging een “energy absorder”. Dit element fungeert als beveiliging voor de impact van een val. Dus mocht een val zich voordoen, dan weet deze energy absorder de impact op te vangen.

Veiligheidsharnas

Er zijn verschillende harnassen voor de benodigde valbeveiliging. Zo ook een olie- en vuilafstotend harnas. Dit valharnas wordt voornamelijk gebruikt bij boorplatforms, olieraffinaderijen en vergelijkbare omstandigheden waar een harnas in aanraking komt met vuile (vloei)stoffen.

Hittebestendige valbeveiligingsharnassen zijn speciaal gemaakt voor omstandigheden waar temperaturen tot wel 371 graden Celsius kunnen worden bereikt. Dit komt door de hittebestendige stof waarvan de harnassen gemaakt zijn. Daarom leent dit harnas zich goed uit als valbeveiliging voor situaties met extreme hitte.

Wanneer er gewerkt wordt bij elektriciteitsmasten, of in vergelijkbare omstandigheden met elektriciteit, is er antistatische valbeveiliging. Omdat gespen en bevestigingspunten zijn bedekt met materiaal dat tegen elektriciteit kan zijn deze uitermate geschikt om te gebruiken bij situaties met elektriciteit.

Valstopblok & verankering als de essentie van valbeveiliging

Valstopblokken rollen zichzelf op en zullen op slot slaan bij een val. Ook verzorgt een valstopblok de reductie van de valimpact tot minder dan 6 kN. Zo wordt de impact op het lichaam aanzienlijk beperkt. Valstopblokken vind je met banden, staalkabels, rvs-materiaal of kunststof.

Een ankerpunt is essentieel om veilig te werken. De ondergrond komt daar eigenlijk nog voor. De keuze is groot, want ook hier hebben we een ruim assortiment voor elke ondergrond te bevestigen op muren, plafonds, daken of staal.

Valbeveiliging kopen bij RSN Safety

Valbeveiliging kopen doe je bij RSN Safety voor een lage prijs, maar hoge kwaliteit. We beschikken over het grootste assortiment Kratos Valbeveiliging van Nederland en leveren onze artikelen binnen een enkele werkdag tot twee werkdagen.

Ook voor particulieren

Ook particulieren kunnen bij ons terecht voor een goede valbeveiligingsets. Ben je ondernemend ingesteld en klus je regelmatig aan jou huis op hoogte, dan is het goed om beveiliging voor steigerbouw te overwegen. Of het nu gaat om het leggen van dakpannen, het repareren van een dak, het schilderen van daklijsten of het onderhouden daarvan, RSN Safety biedt voor de meeste toepassing een geschikte oplossing.

Als particulier hoef je niet over papieren te beschikken om valbeveiliging te kunnen gebruiken. Wel is het raadzaam om de instructies te lezen.

Is valbeveiliging verplicht?

Valgevaar wordt regelmatig onderschat en is een van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval. Bij het werken op grote hoogten, moeten goede maatregelen worden genomen om een val van grote hoogte te voorkomen of de energie die ontstaat bij een val op te vangen middels een elastische of een reguliere leeflijn. Het risico op een val van grote hoogte kan met goede valbeveiliging worden geminimaliseerd.

Kwalitatief goede valbeveiliging is ontzettend belangrijk en moet voldoen aan een aantal eisen. Óók moet het voldoen aan bijvoorbeeld EN 361:2002 of EN 354:2010 normen. beveiliging op hoogte is in sommige gevallen verplicht vanaf een hoogte van 2,5 meter, afhankelijk van de situatie. Dit is wettelijk vastgelegd binnen Europa.

Moet je de valbeveiliging laten keuren?

Valbeveiliging moet elk jaar eenmaal gekeurd worden. Dit is opgenomen in de Europese norm, namelijk de NEN-EN 365. Wanneer je beveiliging voor op hoogte koopt bij www.rsnsafety.nl zijn jouw producten automatisch 1 jaar gekeurd. Wil je jouw beveiliging laten keuren door RSN Safety? Dit kan door je producten gemakkelijk op te sturen of bij ons langs te komen. We raden aan om elke keer na gebruik van je beveiliging alles goed te controleren, jou leven of die van je medewerkers hangt er immers van af. Wanneer je producten gekeurd zijn, voorkom je ongelukken en ook fikse boetes die je kunt krijgen wanneer jouw valbeveiliging niet gekeurd is.

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Valbeveiliging. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Online
RSN Safety X

Support bij RSN Safety

Hi! Leuk dat je er bent. Kunnen we je ergens mee helpen of van dienst zijn? We horen het graag en kunnen snel op je reageren via Whatsapp. Kijk gerust even rond, we zijn waar nodig graag bereikbaar 😃.