Aluminium karabijnhaken

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Aluminium karabijnhaken

 

Wat is een karabijnhaak?

Een karabijnhaak is een bevestigingselement binnen valbeveiliging. Deze kunnen voorzien zijn van een schroef vergrendeling met key lock systeem, met automatische sluiting en een sluiting met dubbele werking. Karabijnhaken kunnen bevestigd worden aan een veiligheidsharnas en een elastische leeflijn, ankerpunt of bijvoorbeeld aan een valstopblok. Omdat men moet kunnen rekenen op goede valbeveiliging, hoort een karabijnhaak te zorgen voor een goede zekering. RSN Safety biedt een groot assortiment aan karabijnhaken en andere haken aan. Variërend van stalen karabijnhaken tot ankerhaken en steigerhaken. 

 

Wat is het voordeel van een aluminium karabijnhaak?

Aluminium karabijnhaken beschikken over een 3-weg schroefvergrendeling met een keylock systeem. Een keylock systeem voorkomt het gevaar om ergens aan vast te blijven haken. Dit biedt een betrouwbare en sterke zekering wat betreft valbeveiliging. Deze zijn licht van gewicht en bieden een weerstand van 23 kN. Aluminium is onder andere ook goed bestand tegen corsosie en is goed te recyclen.

 

Wat zijn de veiligheidseisen en Europese NEN EN normen?

Deze haken moeten onder andere voldoen aan EN 362:2004 – klasse B,  EN 362:2004 – klasse A norm en / of de EN 12275 – klasse B/H norm. Deze normen zijn door de Europese Unie wettelijk vastgesteld en hier mag nooit van afgeweken worden. Aluminium karabijnhaken moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen en dienen uitgebreid getest te zijn alvorens deze mogen worden verkocht. 

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Aluminium karabijnhaken. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen