Zaagkleding

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 26 resultaten wordt getoond

Zaagkleding aanschaffen voor tijdens het werk of rondom huis? In ons assortiment vind je alle benodigdheden om veilig en efficiënt aan de slag te gaan. Bestel vandaag en ontvang je zaagkleding de volgende dag in huis. Dat is de RSN Safety service die je van ons gewend bent.

Onze populairste zaagkleding

Weet je niet zeker welke kleding je wil aanschaffen? Onze veiligheidsexperts lichten een drietal van onze populairste producten graag voor je uit.

1. SIP zaagoveral (klasse 1)
De SIP zaagoveral is één van ons populairste model zaagkleding. Het type C veiligheidsklasse betekend dat deze overal een 360 graden bescherming biedt voor je benen. Bovendien bevat de overal uit meerdere grote zakken voor de nodige opbergruimte. Deze zakken hebben een ritssluiting zodat er zich geen houtsnippers op kunnen hopen.

2. SIP zaagbroek (klasse 1)
Deze kwalitatief sterke broek is een ander zeer populair item uit onze ‘zaagkleding’ categorie. De broek heeft ook zogenaamde type C beenbescherming. Dit betekent dat de broek 360 graden beschermd tegen het contact met een kettingzaag. De broek is gemaakt van 100% polyester voor een optimale comfortbeleving. Kijk voor alle eigenschappen van deze zaagbroek op de productpagina.

3. SIP zaaghandschoenen (klasse 1)
De zaaghandschoenen van SIP beschermen je handen tegen splinters, snippers en andere gevaarlijk afval wat je tijdens het snoeien tegenkomt. Met de antislip van rubber in zowel de handpalm als vingers ben jij verzeker van extreem goede grip in alle weersomstandigheden. Deze handschoen is ook in extra grote maten beschikbaar en beschikt over alle gestelde Europese veiligheidsnormen.

Lees hieronder alles over de verschillende veiligheidsklassen en -types. Zo weet je zeker dat je de zaagkleding besteld die het best bij jouw en je situatie past.

De 4 veiligheidsklassen voor zaagkleding

Veiligheid staat bij ons altijd op nummer één. Daarom bieden wij voordelige zaagkleding aan met de hoogste kwaliteitseisen. Zo weet jij zeker dat je veilig aan je werkzaamheden kan beginnen.

Onze zaagkleding zijn volgens de Europese kwaliteitseisen gekwalificeerd in 4 klassen. Om goed beschermd te zijn is het belangrijk dat je kleding kiest uit de juiste klasse. Uit welke klasse jouw zaagkleding moet bestaan, hangt af van de snelheid waarmee je kettingzaag roteert.

  • Klasse 0: 16m/s
  • Klasse 1: 20m/s (biedt bescherming tegen de gemiddelde kettingzaag)
  • Klasse 2: 24m/s
  • Klasse 3: 28m/s

Welk type voor zaagbroeken- en overals?

Wanneer je een zaagbroek of -overal aanschaft, heb je de keuze uit verschillende types. Deze types duiden op de mate van beenbescherming. De bescherming bestaat uit unieke vezels die de rotatie van een kettingzaag doen stoppen, wanneer deze in contact komt met de broek of overal. De types die hierin gehanteerd worden zijn:

  • Type A: Biedt 180 graden bescherming rondom de voorkant van het been met 5 centimeter speling aan de binnen- en buitenzijde.
  • Type B: Biedt dezelfde bescherming als type A, aan de linker binnenzijde heb je 5 cm extra bescherming.
  • Type C: Biedt 360 graden bescherming rondom het gehele been.

Vervang je zaagkleding na 12 tot 18 maanden

Onze veiligheidsexperts zien in de praktijk vaak dat zaagkleding volledig uitgedragen wordt om vervolgens vervangen te worden. Echter verliest de kleding zijn beschermende werking wanneer het vaak gebruikt wordt. Dit komt door onder meer rondvliegend vuil, wassen, drogen en hars. Het is dus van belang dat je jouw zaagkleding vervangt. Hierin raden we een gebruikerstijd van maximaal 18 maanden aan voordat je kleding aan vervanging toe is.

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Zaagkleding. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Online
RSN Safety X

Support bij RSN Safety

Hi! Leuk dat je er bent. Kunnen we je ergens mee helpen of van dienst zijn? We horen het graag en kunnen snel op je reageren via Whatsapp. Kijk gerust even rond, we zijn waar nodig graag bereikbaar 😃.