Steigerbouw

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Toont alle 11 resultaten

Valbeveiliging voor steigerbouw

 

Steigerveiligheid

Bij het op – en afbouwen van steigers is het erg belangrijk om te denken aan de steigerveiligheid.  Valgevaar wordt vaak onderschat en de gevolgen van een val van een grote hoogte kunnen  groot zijn. Valbeveiliging voor steigerbouw is niet verplicht, maar is wel aan te raden als er wordt gewerkt op een hoogte van 2, 5 meter of hoger. Goede valbeveiliging kan bij een mogelijke val ernstig letsel voorkomen. 

Gebruiksvoorschriften voor rolsteigers zijn met stickers afgebeeld op een steiger. De maximaal toelaatbare belasting per werkvloer is 200 kg/m2 verdeeld over de gehele lengte van het platform. Kantplanken zijn verplicht vanaf een hoogte van 3 meter om te voorkomen dat gereedschap van grote hoogte valt. Kantplanken voor rolsteigers kunt u hier voor een voordelige prijs bestellen. 

 

Wet – en regelgeving rolsteigers en valbeveiliging

Alle rolsteigers en onderdelen die je gebruikt met het verrichten van werkzaamheden op hoogte, moeten elk jaar opnieuw gekeurd worden en voorzien zijn van stickers. Deze stickers dienen aangebracht te worden op verschillende onderdelen en bovendien goed zichtbaar te zijn. Goed om te weten is dat niet verankerde steigers binnen tot 12 meter werkhoogte – en buiten tot 8 meter werkhoogte gebruikt mogen worden. Daar boven moeten ze worden gefixeerd aan de gevel of binnenmuur en zijn de maximaal toegestane werkhoogtes voor zowel binnen als buiten maximaal 12 meter voor een smallere rolsteiger en 20 meter voor een breder model. Daarboven dien je speciale voorzieningen te treffen.

Wil je je materiaal laten keuren ? Dat kan hier. Of bestel een degelijke set valbeveiliging voor rolsteigers.

LET OP ; Vanaf 3 meter werkhoogte en dus 1 meter platformhoogte, is dakrandbeveiliging verplicht. Dakrandbeveiliging voorkomt dat  bouwmaterialen of gereedschap naar beneden vallen en zo mogelijk ernstig letsel kan veroorzaken. Dakrandbeveiliging kun je hier direct bestellen! RSN Safety biedt degelijke dakrandbeveiliging aan voor een schappelijke prijs. 

 

IS EEN VEILIGHEIDSHARNAS VERPLICHT OP EEN STEIGER?

Een valharnas is niet verplicht voor het verrichten van werkzaamheden op een steiger, op voorwaarde dat er een deugdelijke afzetting aanwezig is. Met een afzetting bedoelt men een leuningframe en twee horizontaalschoren voor één op knie – en één op heuphoogte. Het is aan te raden om in de meeste gevallen een valharnas te dragen. Persoonlijke veiligheidsmiddelen bieden altijd extra beveiliging. Met een val van grote hoogten kan dat net hét verschil betekenen.

Vanaf een hoogte van 6 meter dient een valharnas voorzien te zijn van een valdemper. Werkt u op grote hoogten en is het risico groter, bestel hier dan direct een leeflijn .

 

Valbeveiliging sets steigerbouw

Deze valbeveiliging sets van Kratos zijn zeer geschikt voor gebruik in de steigers of het op – en afbouw daarvan. Deze sets bestaan uit een basic, pro of luxe veiligheidsharnas met een ankerpunt aan de voor – en achterzijde. Dit zorgt voor een stevige bevestiging. 
De luxe sets zijn voorzien van een dubbele elastische lijn met een steigerhaak en een sluithaak.

Alle valbeveiliging sets van RSN Safety zijn voorzien van een CE keurmerk, voldoen aan alle NEN-EN normen en andere gestelde eisen. Beschikken over verstelbare arm – en beenlussen voor een optimale pasvorm. Kratos beveiliging sets bestaan uit 3 onderdelen; een veiligheidsharnas, een elastische Y – of leeflijn en een stevige opbergtas. Met een beveiliging set met een elastische leeflijn, beschik je over meer comfort en bewegingsvrijheid. Een goede opbergtas is ook van belang wanneer men regelmatig op pad is. Dit houdt de set compleet en beschermd tegen vuil en Uv-licht. We bieden een variërend aanbod valbeveiliging aan en hebben voor elke situatie een passende oplossing. Onze valbeveiliging sets voldoen aan alle gestelde eisen en NEN-EN normen. Alle veiligheidsharnassen zijn voorzien van twéé bevestigingspunten. Eén bevestigingspunt op borsthoogte en één achter op de rug. Wat betreft materiaal gebruik bent u bij Kratos aan het juiste adres. De materialen bestaan onder andere uit staal, aluminium en andere materialen die goed bestand zijn tegen slijtage of oxidatie. 

Werkt u enkele keren per jaar op hoogte, dan voldoet een basic valbeveiliging set prima. Een basic valbeveiliging set beschikt over een standaard veiligheidsharnas met een maximaal draaggewicht van 140 kg.  Bij regelmatig gebruik is comfort een belangrijk punt en dan bent u beter af met een pro beveiliging set. Werkt u dagelijks langere uren op grote hoogte ? Dan heeft u de keuze uit verschillende luxe valbeveiliging sets. Een luxe veiligheidsharnas beschikt onder andere over 2 schouderbanden met gespen, gereedschapshaken en 3 automatische gespen. Voor dagelijks en intensief gebruik is dit ideaal.

 

Inhoud van sets

RSN biedt voor elke categorie valbeveiliging verschillende sets aan. Elke set is naar uw wensen samen te stellen en zo bieden we voor elke situatie een passende oplossing. Een basic valbeveiliging set bestaat uit een basic valharnas, een weerhoudingslijn van 1,5 meter en een stevige opbergtas. De pro uitvoering voor hoogwerkers bestaat uit veiligheidsharnas die wat meer comfort biedt, een kernmantellijn en ook een degelijke opbertas. Hetzelfde geldt voor de luxe uitvoering , alleen biedt deze veel meer comfort met een luxe veiligheidsharnas die geschikt is voor intensief gebruik. Oók zijn er voor een aantal uitvoeringen – sets met een elastische leeflijn beschikbaar. 

 

Verschillende onderdelen steigerbouw

RSN Safety biedt voor verschillende omstandigheden voor werkzaamheden met en op rolsteigers – de juist materialen. Voor rolsteigers hebben we de volgende onderdelen en accessoires in ons assortiment ; 

Rolsteigerwielen
Driehoekstabilisatoren
Voorloopleuningen  
Kantplanken
Uitwijkconsoles
Doorwerktenten
Steigertrappen

 

Rolsteigers

Rolsteigers bestaan uit lichtgewicht aluminium onderdelen. Een van de andere grote voordelen van rolsteigers is mobiliteit. Het eenvoudig kunnen verplaatsen van een steiger kan van belang zijn als men kort achter elkaar aan, meerdere zijden van een gebouw werkzaamheden wil verrichten. Rolsteigers zijn heel eenvoudig op – en af te bouwen en relatief licht van gewicht. Deze steigers zijn ook eenvoudig in gebruik voor particulieren. Doordat een rolsteiger uit meerdere losse onderdelen bestaat, is deze ook makkelijker te vervoeren. Afhankelijk van het model, kunnen rolsteigers doormiddel van verschillende accessoires uitgebreid worden om de veiligheid te vergroten of arbeidsomstandigheden te verbeteren.  

Let wel op dat het op – en afbouwen van een steiger bij voorkeur gedaan wordt door meerdere personen. RSN Safety biedt meerdere sets valbeveiliging voor de steigerbouw aan. Direct bestellen ? Dat kan hier of neem contact op!

 

Vouwsteigers

Een vouwsteiger is een compact steiger en ideaal voor gebruik in kleine ruimten. Vouwsteigers zijn makkelijk op te bouwen door één persoon en vooral bedoeld voor lichte werkzaamheden in bijvoorbeeld kantoorgebouwen, warenhuizen of ziekenhuizen. Door het ontwerp kun je een vouwsteiger in één keer in z’n geheel meenemen en vervoeren. Oók is de steiger eenvoudig binnen enkele minuten op te zetten voor gebruik. Het opslaan van een vouwsteiger neemt ook weinig ruimte in beslag.

Het is altijd aan te raden om te kiezen voor valbeveiliging tijdens het verrichten van werkzaamheden op steigers. Met basic, pro of luxe set valbeveiliging voor steigerbouw weet u zeker dat u goed zit wat betreft valgevaar.

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Steigerbouw. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen