Ankerpunten

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Ankerpunten en valbeveiliging

Deze bevestigingssystemen zijn een van de meest essentiele onderdelen van valbeveiliging. Een ankerpunt dient bevestigd te worden op een stevige ondergrond als een muur, beton, hout of aan kozijnen. Aan een ankerpunt bevestigt u een bijvoorbeeld een leeflijn. Dit leeflijn loopt vervolgens naar het veiligheidsharnas dat u of uw collega’s aan hebben. Te samen zorgt dit voor het minimaliseren van risico’s op een val van grote hoogte.

 

Ankerpunten in gebruik

Ankerpunten dienen te worden bevestigd op of aan een stevige ondergrond. Denk hierbij aan beton, hout, muren of bouwcontructies. Er zijn verschillen tussen ankerpunten en tijdelijke ankerpunten. Tijdelijke bevestigings systemen zijn voor tijdelijk gebruik en bieden meer flexibiliteit dan de standaard bevestigingspunten. 

 

Veiligheid en EN NEN normen 

Om de duurzaamheid van ankerpunten te garanderen, zijn ankerpunten vaak gemaakt van een sterk materiaal. Denk hierbij staal en roestvrijstaal. Ankerpunten moeten ten alle tijden voldoen aan tenminste de EN 795: 2012 Type A norm en het CE keurmerk. Dit is europees vastegeld. 

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Ankerpunten. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen