Zonnepanelen

Gratis verzending > 75,-
Verzekerd van goede kwaliteit

Toont alle 3 resultaten

Valbeveiliging voor Zonnepanelen

 

Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken van daken. Of het nou gaat om kantoorpanden, ziekenhuizen, scholen, apprtementencomplexen of vrijstaande woningen. Bij het plaatsen van zonnepanelen heeft men belang bij veel bewegingsrijheid en flexibiliteit. Oók is het van belang dat zonnepanelen niet beschadigen tijdens het plaatsen. Een valstopblok systeem is uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, omdat een valstoptblok geen stalen of metalen kabel bevat die de zonnepanelen mogelijk kunnen beschadigen.

Een valstopbloksysteem bevat een polyester band met een dikte van 25 mm. Deze valbeveiliging sets van Kratos is zeer geschikt om te gebruiken bij het plaatsen van zonnepanelen. Deze sets bestaan onder andere uit een veiligheidsharnas met een ankerpunt aan de voor – en achterzijde. Alle valbeveiliging sets worden standaard geleverd met een valstopblok met een band lengte van 6 meter. Voor grotere projecten is de uitvoerig van 12 meter van belang. Deze kunt u hier bestellen.

 

Accessoires en benodigheden valbeveiliging

Voor valbeveiliging dat specifiek gericht is op het plaatsen of onderhouden van zonnepanelen, bieden we verschillende accessoires of andere benodigheden aan zoals ;

Ankerpunten

Gereedschapslijnen

Harnasgordels

Valstopblakken

Opbergtassen

 

Veiligheid en het plaatsen van zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen op daken moet men prioriteit stellen aan de veiligheid. Op platte daken is er de mogelijkheid om een zogehete ‘veilige zonde’ in te richten. Dat betekent dat men minimaal 4 meter van het dakrand werkzaamheden mag verrichten. Volgens de ARBO wet is het niet toegestaan om de leeflijn dichter dan 2 meter bij de dakrand te plaatsen. Dit moet er voor zorgen dat een mogelijke val gebroken wordt. 

Als de valbeveiliging nadien wordt geïnstalleerd, is het wellicht nog wel mogelijk om losse ankerpunten onder de dakpannen of tussen de panelen te plaatsen. In zo’n geval loopt de leeflijn van de gebruiker wel over de zonnepanelen heen, wat het risico op het beschadigingen vergroot. Daarom is een set met een valstopblok de juist keuze, omdat deze beschikt over een leeflijn van polyester en niet van metaal of staal. Deze sets zijn ook goed te gebruiken voor valbeveiliging zonnepanelen op schuin dak. 

 

Zelf zonnepanelen plaatsen?

Bent u technisch aangelegd en durft u het zelf aan om zonnepanelen te plaatsen of te vervangen, dan kan een goede valbeveiliging set voor het plaatsen van zonnepanelen in de meeste gevallen goed van pas komen. Woonhuizen beschikken in de meeste gevallen niet over permanente valbeveiliging of een recht plat dak. Als het om werkzaamheden op hellende daken gaat, is valbeveiliging verplicht. Een dak is immer hoger dan 2,5 meter en partculieren beschikken vaak niet over een leuning zoals het geval is in een hoogwerker of een veilige werk zone zoals op een plat dak. 

Neem altijd goede voorzorgsmaatregelen wanneer u werkzaamheden op daken moet verrichten. Bent u al goed op de hoogte en goed geïnformeerd? Bestel dan hier een valbeveiliging set voor het plaatsen van zonnepanelen. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op of kom eens langs!

 

Is valbeveiliging voor het plaatsen van zonnepanelen verplicht?

Valbeveiliging is verplicht wanneer ben op een hoogte werkt van 2,5 meter of hoger. Dit is allemaal vastgelegd in lid 2 van het Arbeidsomstandighedenbesluit. Zeker als het om werkzaamheden gaat op hellende zaken, is dit erg belangrijk. Als permanente valbeveiliging niet beschikbaar is, doet u er goed aan om een valbeveiliging set aan te schaffen. Oók bestaat iedere valbeveilging set uit een valstopblok. Een valstopblok is een systeem met een zelf-oprollend vermogen en biedt veel bewegingsvrijheid wanneer u werkzaamheden verricht op daken.

Deze is uitgerust met een leeflijn die continue onder spanning staat.
Ook kunt u uw set zelf samenstellen en kunt overwegen om voor een valstopblok met een band met een lengte van 12 meter te gaan.

Valbeveiliging sets leveren we in verschillende uitvoeringen. Eén basic, pro of luxe set afhankelijk van uw werksituatie en het comfort dat eist. 

Lees meer
Verzekerd van goede kwaliteit
Gratis verzending > 75,-

Mijn naam is Robert-Jan, al +7 jaar actief in Zonnepanelen. Advies nodig? Ik help je graag.

Winkelwagen
Scroll naar boven